Alkam d.o.o. logotip

Zasteklitve balkonov in zimskih vrtov - povečajte bivanjsko kvadraturo

Estetske in učinkovite zasteklitve balkonov, tako pri obnovi obstoječih balkonov kot v popolnoma novih zgradbah, povečajo vrednost vsake nepremičnine.
Zastekljeni balkoni uspešno združujejo načela funkcionalnosti odprtega balkona, hkrati pa se lahko v trenutku spremenijo v dodatni zaprti prostor, ki nam je na voljo v vseh letnih časih in vremenskih razmerah.

Različne vrste zasteklitev balkonov

V konstrukcijo balkona so lahko vgrajeni različni tipi zasteklitev: zglobna, drsna, klasična okna ali vrata, ki so zastekljena s toplotno izolativnim steklom ali enojnim steklom. Največkrat se uporabljajo drsna ter zglobna vrata ali okna, ki omogoča precejšnjo mero odprtosti balkona in odličen izgled (pa tudi razgled). Sistem toplotno izolativnih ALU konstrukcij, nam omogoča lažje vzdrževanje toplote in navsezadnje boljšo energetsko učinkovitost.

V celoti zastekljeni balkoni

Pri balkonih, ki so v celoti iz stekla, so na voljo rešitve v obliki kaljenega stekla. Tako steklo je izjemno močno in prenese praktično kakršnokoli fizično silo, zato so skrbi o varnosti takih balkonov popolnoma odveč. Vsekakor ponujajo izjemen videz, uporaba mlečnega in neprosojnega stekla na določenih predelih pa lahko posledično nudi enako mero zasebnosti kot klasični zaprti balkoni.

Partnerstvo z vodilnimi proizvajalci steklenih balkonov

Smo edini licenčni partner v Sloveniji za Solarlux, v svetu vodilnega proizvajalca balkonskih zasteklitev, ki je za svoja dvojno zložljiva steklena vrata Megaline prejel ugledno nagrado ICONIC AWARDS 2022: Innovative Architecture design competition, ki jo podeljuje nemški Svet za oblikovanje (German Design Council). 

Naši strokovnjaki se redno udeležujejo izobraževanj in treningov Solarlux Academy kar nam omogoča, da smo nenehno v stiku z najnovejšimi tehnologijami, rešitvami, standardi in smernicami v sodobni arhitekturi in gradbeništvu.

Drsni sistemi s paneli

Za zaprtje balkonov, ki niso namenjeni bivanju, se lahko uporabijo tudi drsni ali drsno zložljivi paneli iz pločevine ali drugih materialov, ki imajo predvsem vlogo senčil, hkrati pa estetsko poživijo izgled objekta in mu dajejo različne obraze.

Alkam d.o.o. brdo f3 KAB9085 0317 scaled
Povpraševanje
Hvala!

Prejeli smo vaše sporočilo.
Kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času.